Cel mai bun Tiramisu îl obții atunci când pregătești pișcoturi de casă. Încearcă această combinație și vei vedea diferența.
Pentru acestt Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă, sunt necesare următoarele ingrediente: pișcoturi de casă, mascarpone, ouă, zahăr, cafea.
Cum se prepara Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă:
Reteta de piscoturi o gasesti AICI.
Separă albușurile de gălbenușuri.
Pune albușurile într-un bol, un praf de sare și mixează-le bine până se albesc și capătă consistență. Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr pudră și mixează în continuare până obții o bezea fermă și lucioasă.
Pune gălbenușurile în alt bol, adaugă restul de zahăr și zahărul vanilat și mixează bine până își dublează volumul. Adaugă brânza mascarpone peste gălbenușuri și amestecă bine, apoi încorporează bezeaua.
Pregătește o tavă/ un vas pentru montarea desertului.
Trece fiecare pișcot prin cafea, apoi așază-l în tavă. Procedează astfel până formezi o bază din pișcoturi insiropate cu cafea. Așază jumătate din cremă și nivelează frumos. Adaugă alte pișcoturi și formează un alt strat. Adaugă restul de cremă și pune desertul în frigider pentru minim 1-2 ore.
Înainte de servire, pudrează-l cu cacao. Este un desert proaspăt, aromat și foarte cremos.
Încearcă și rețeta de Tiramisu cu fistic sau varianta de Tiramisu la pahar.
Îți recomandăm și rețeta de Ruladă Tiramisu, un desert excelent.