Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2013 | 4423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocata de pui
  • 1 dovlecel mic
  • 1 mar
  • 30 g cascaval
  • 1 ceapa rosie
  • 4 lingurite zeama de lamaie
  • 1/2 gogosar acru
  • 1 ou
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia iute + dulce
  • 1/2 lingurita chili
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingura ketchup
  • 2 lingurite mustar
  • 3-4 foi de dafin
  • sare, piper, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar:

Amestecati carnea tocata de pui cu toate condimentele, oul, pesmetul, mustarul, sare si piper. Zdrobiti 5 catei de usturoi si adaugati-i peste carne impreuna cu uleiul de masline. Omogenizati compozitia. Taiati felii dovlecelul, marul si cascavalul.

Asezati pe bucati de folie de aluminiu felii de mar si dovlecel, un strat de carne de 1,5 cm grosime, acoperiti cu o felie de cascaval, puneti deasupra o felie de ceapa rosie (maslina, rosie, gogosar, etc), indoiti marginile foliei in sus si puneti terinele pe gratar. Lasati la foc mic 15 minute, apoi inca 5 minute la foc mediu.

Scoateti-le pe un platou cu tot cu folie, ca sa nu se scurga zeama de la carne. Indepartati cu grija folia si decorati platoul cu fasii de gogosar, felii de lamaie, catei de usturoi.

Se serveste cu salate sau muraturi. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]