Tarte cu rosii, vinete si branza de capra

de alldaycooking in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2012 | 4324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 430 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura fructoza
  • 80 gr smantana (de casa)
  • 80 gr iaurt
  • 120 gr unt
  • 30 gr faina
  • Umplutura:
  • 60 gr branza de capra
  • 12 rosii cherry
  • 50 rosii deshidratate (in ulei)
  • 4 rondele de vinete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu rosii, vinete si branza de capra:

400 gr faina le-am pus intr-un castron si am adaugat drojdia si fructoza dizolate in 100 ml apa calduta. Am lasat sa se formeze bule la sufrata drojdiei (aprox. 15 minute). Am amestecat smantana si iaurtul si am inceput sa framant coca. Aluatul rezultat a fost foarte moale. Am lasat la loc cald timp de 45 minute, pana si-a dublat volumul. Intre timp am frecat putin untul pentru a se inmuia si l-am amestecat cu 30 gr faina.

Pe planul de lucru am presarat 20 gr faina si am framantat putin coca, apoi am intis o foaie de aprox. 1 cm grosime. Am distribuit pe toata suprafata untul amestecat cu faina. Pentru impachetare am folosit tehnica dnei Laura Laurentiu. Am taiat fiecare latura a dreptunghiului de 2 ori asa cum se vede in imaginea de mai jos. Am suprapus bucatile opuse si am pus aluatul rezultat in frigider aprox. 1 ora.

Eu am pregatit doar 4 tarte si restul de aluat l-am folosit pentru niste cornuri. Dupa 1 ora am intins o foaie nu fosrte subtire din care am decupat 4 cercuri. Cu acest aluat am imbracat 4 forme de tarte.

40 gr branza de capra am amestecat-o cu rosiile deshidratate maruntite si am umplut cele 4 tarte.  Deasupra cremei de branza am pus cate o rondea de vinata. Am pus cate o lingurita de branza de capra deasupra vinetei si cate 3 rosii cherry. Am copt la 180 de grade Celsius pana cand marginile tartelor s-au rumenit usor. 

Le-am servit alaturi de rucola, rondele de branza de capra si rosioare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu rosii, vinete si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi