Terină de somon

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2015 | 3520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi mari
  • 300 g file somon
  • 200 g file cod
  • 1 lămâie
  • 3 linguri mărar verde tocat
  • 200 ml smântână lichidă
  • 500 g brânză de vaci
  • 8 g gelatină
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terină de somon:

Punem la fiert somonul și codul într-o oală cu apă rece și un praf de sare. Se fierb pentru 15 minute, se scot din apă și se lasă la răcit. Curățăm morcovii de coajă, se înlătură capetele și cu un feliator de legume se vor tăia pe lung în lamele foarte fine. Se pune apă la fiert într-o oală și când aceasta începe să clocotească adăugăm feliile de morcov și le scoatem imediat - vrem doar să le opărim- pentru că altfel se vor destrăma și ne va fi greu să le mai folosim.

De preferat să nu se arunce toate odată, să se facă operațiunea pe rând și să se aranjeze pe un platou pentru a se răci. Când somonul și codul s-au răcit, se elimină eventualele pielițe și oase și se vor tăia mărunt. Se stropesc cu zeama de la o lămâie și se condimentează cu sare și piper după gust. Înmuiem gelatina în puțină apă rece. Adăugăm gelatina cu smântâna încălzită și amestecăm bine până la omogenizare.

Turnăm smântâna peste brânza de vaci trecută printr-o sită. Adăugăm mărarul tocat și condimentăm cu sare și piper. Tapetăm cu folie alimentară o formă de chec și aranjăm feliile de morcov una lângă alta, chiar și pe pereții laterali. Punem 1/3 din cantitatea de brânză, apoi jumătate din cantitatea de pește, iar 1/3 de brânză, restul de pește și brânză. Deasupra punem felii de morcov, acoperim cu folie alimentară. Punem o greutate deasupra și dăm la rece până a doua zi. Se servește ca atare sau cu sos tartar.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terină de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ianculubita 1

30.01.2015, 07:46

Daca vei folosi somonul afumat,va avea un gust mai deosebit!!
Am si eu reteta asta de la fata mea,dar nu-mi permit sa cumpar atat somon

elucubratiiculinare 1

30.01.2015, 08:37

ianculubita, data viitoare cand voi face, voi inlocui morcovul cu somon afumat

mihaelar63 1

03.02.2015, 17:58

Un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza sarata