Terină de somon

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2015 | 3690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi mari
  • 300 g file somon
  • 200 g file cod
  • 1 lămâie
  • 3 linguri mărar verde tocat
  • 200 ml smântână lichidă
  • 500 g brânză de vaci
  • 8 g gelatină
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terină de somon:

Punem la fiert somonul și codul într-o oală cu apă rece și un praf de sare. Se fierb pentru 15 minute, se scot din apă și se lasă la răcit. Curățăm morcovii de coajă, se înlătură capetele și cu un feliator de legume se vor tăia pe lung în lamele foarte fine. Se pune apă la fiert într-o oală și când aceasta începe să clocotească adăugăm feliile de morcov și le scoatem imediat - vrem doar să le opărim- pentru că altfel se vor destrăma și ne va fi greu să le mai folosim.

De preferat să nu se arunce toate odată, să se facă operațiunea pe rând și să se aranjeze pe un platou pentru a se răci. Când somonul și codul s-au răcit, se elimină eventualele pielițe și oase și se vor tăia mărunt. Se stropesc cu zeama de la o lămâie și se condimentează cu sare și piper după gust. Înmuiem gelatina în puțină apă rece. Adăugăm gelatina cu smântâna încălzită și amestecăm bine până la omogenizare.

Turnăm smântâna peste brânza de vaci trecută printr-o sită. Adăugăm mărarul tocat și condimentăm cu sare și piper. Tapetăm cu folie alimentară o formă de chec și aranjăm feliile de morcov una lângă alta, chiar și pe pereții laterali. Punem 1/3 din cantitatea de brânză, apoi jumătate din cantitatea de pește, iar 1/3 de brânză, restul de pește și brânză. Deasupra punem felii de morcov, acoperim cu folie alimentară. Punem o greutate deasupra și dăm la rece până a doua zi. Se servește ca atare sau cu sos tartar.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terină de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ianculubita 1

30.01.2015, 07:46

Daca vei folosi somonul afumat,va avea un gust mai deosebit!!
Am si eu reteta asta de la fata mea,dar nu-mi permit sa cumpar atat somon

elucubratiiculinare 1

30.01.2015, 08:37

ianculubita, data viitoare cand voi face, voi inlocui morcovul cu somon afumat

mihaelar63 1

03.02.2015, 17:58

Un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa