M-am saturat de eterna salata boeuf si m-am gandit sa ii dau o alta fata...inspirata de aici,de la bucatarasi.
Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu zarzavatul,cartofii si sare;
Intre timp,porumbul si mazarea se storc bine de zeama;
Se prepara maioneza din galbenusul de ou,laptele condensat,mustar si uleiul de masline; se amesteca maioneza cu smantana;
Se fierb ouale tari,se decojesc si se toaca marunt;
Cand pieptul de pui este fiert se scoate din supa si se toaca marunt;la fel procedezi si cu zarzavatul si cartofii;
Strecori 200 ml de supa si o dai la racit;
Amesteci toate ingredientele: zarzavat,porum,,mazare,piept de pui,oua si sosul de maioneza cu smantana; dregi cu mustar si sare daca mai este nevoie;
Cand supa s-a racit, pui gelatina la umflat;cand este bine umflata o pui la foc mic,pana cand se lichefiaza( atentie sa nu fiarba fiindca se taie!); adaugi gelatina la amestecul obtinut,in fir subtire;
Tapetezi o forma de chec cu folie alimentara, torni compozitia si o dai la rece pentru cca 2 ore;
O rastorni pe un platou,indepartezi folia si o decorezi cu rosia si feliile de ardei;
O servesti taiata felii.
1
legume
2
pui