Terina de legume cu pui

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 9 Ian 2014 | 6985 vizualizari

 

M-am saturat de eterna salata boeuf si m-am gandit sa ii dau o alta fata...inspirata de aici,de la bucatarasi.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc morcovi fierti,tocati
  • 3 buc patrunjel fierti,tocati
  • 3 buc cartofi fierti,tocati
  • 2 buc oua fierte tari,maruntite
  • 100 g Maioneză dietetică facuta in casa
  • 100 g smantana slaba
  • 150 g Porumb dulce boabe
  • 150 g Mazăre verde boabe
  • 300 g Piept de pui fiert si tocat
  • 1 buc rosie pentru decor
  • 9 feliute ardei gras semafor felii
  • 1 lingurita mustar dulce
  • 2 plicuri gelatina alimentara granule
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de legume cu pui:

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu zarzavatul,cartofii si sare;

Intre timp,porumbul si mazarea  se storc bine de zeama;

Se prepara maioneza din galbenusul de ou,laptele condensat,mustar si uleiul de masline; se amesteca maioneza cu smantana;

Se fierb ouale tari,se decojesc si se toaca marunt;

Cand pieptul de pui este fiert se scoate din supa si se toaca marunt;la fel procedezi si cu zarzavatul si cartofii;

Strecori 200 ml de supa si o dai la racit;

Amesteci toate ingredientele: zarzavat,porum,,mazare,piept de pui,oua si sosul de maioneza cu smantana; dregi cu mustar si sare daca mai este nevoie;

Cand supa s-a racit, pui gelatina la umflat;cand este bine umflata o pui la foc mic,pana cand se lichefiaza( atentie sa nu fiarba fiindca se taie!); adaugi gelatina la amestecul obtinut,in fir subtire;

Tapetezi o forma de chec cu folie alimentara, torni compozitia si o dai la rece pentru cca 2 ore;

O rastorni pe un platou,indepartezi folia si o decorezi cu rosia si feliile de ardei;

O servesti taiata felii.

TIPS-URI

1

legume

2

pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

09.01.2014, 19:12

gaby_duceag 1

09.01.2014, 22:41

MINUNATA!

diaconta 1

10.01.2014, 09:04

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu oua de prepelita si sunca ( jamon iberico)