Pentru cina din seara asta am ales sa fac cateva tartine usurele si frumusele cu branzeturi. Daca nu ati incercat pana acum combinatia de branza cu fructe a venit timpul sa probati. Este un deliciu al bucatariei fraceze. Au sute de feluri de branzeturi si exista o poveste de dragoste interminabila intre ei si branzeturi. Cred ca in alta viata am fost frantuzoiaca:))
Aceste tartine sunt foarte versatile si se fac rapid. Folositi branzeturi Camembert, Roquefort, care se topesc la cuptor, dar care au gustul inconfundabil. Am inlocuit branza Roquefort cu traditionala noastra branza de burduf, neaparat una de calitate, care mi-a alinat pofta dupa branzeturile fracezilor:)) Pe Timea o rog sa puna mana la ochi...:))))
pentru aluat:
Puteti sa alegeti varianta de a face un aluat simplu de paine, sau alegeti varianta mea de a imbogatii putin reteta aluatului. Daca aveti o masina de paine va scuteste de munca, efort si timp. Eu o folosesc foarte des si este nelipsita atunci cand fac aluaturi. Se pun ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea scrisa mai sus. Trebuie sa tineti cont doar de unele mici amanunte: branza sa fie maruntita cu furculita, oul batut ca pt omleta si drojdia zdrobita intre degete. Lasam masina sa framante aluatul, iar daca mai este necesar, mai complectati cu 1-2 linguri faina, in functie de tipul de faina pe care-l folositi. Trebuie sa obtineti un aluat ferm si care se desprinde de peretii vasului in timpul framantarii. Lasati aluatul sa dospeasca 15 minute.
Pe masa de lucru sau pe o plansa de silicon, rasturnati aluatul si-l intinde cu sucitorul de grosimea unui deget. Decupati cu o forma rotunda tartine(eu am folosit o forma rotunda de mini-tarte).
Asezati discurile intr-o tava captusita cu hartie de copt. Dati tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 12-15 minute, pana sunt usor rumene. Taiem branzeturile in felii, pe cele pe care am pus branza Camembert am asezat deasupra felii de para, iar pe cele pe care am pus branza de burduf am pus nuci.
Am mai dat tava la cuptor pentru inca 5 minute, pana branzeturile sau inmuiat bine si usor au inceput sa „curga”. Se servesc calde.
1
daca va grabiti si nu aveti timp pentru prepararea aluatului, folositi un aluat foietaj gata facut din comert