Tarte Tatin

de Miha in Dulciuri, 30 Apr 2010 | 6574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 mere
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • scortisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin:

Merele curatate si fara cotoare se taie in felii groase. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se pudreaza cu scortisoara.

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel. Se adauga merele si se amesteca usor cu o spatula, pana toate feliile de mar au un strat uniform de caramel.

Se rastoarna merele in forma de tarta si se repartizeaza uniform.

Aluatul de foietaj se taie in patrate potrivite ca marime, apoi se acopera merele.

Merele pot ramane in acelasi vas in care ati caramelizat zaharul si puneti aluatul deasupra. Nu neaparat taiat bucati, se poate pune si foaia intreaga. Eu l-am pus bucati pentru ca nu era decongelat complet si nu puteam manevra aluatul cum trebuie. :))

Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste aluatul.

Dupa ce se scoate tava din cuptor se acopera cu un platou potrivit apoi se rastoarna tarta cu o miscare ferma. Se mai lasa asa cateva minute, sa se scurga tot caramelul.

Se portioneaza dupa preferinta si se serveste calda cu o portie de inghetata.

Daca ramane si pe mai tarziu, e delicioasa si rece. Chiar si fara inghetata. :))

Sursa: aici si aici. :)  Adica, am facut o combinatie intre cele 2. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

epurasha2bb 1

03.05.2010, 22:09

foarte frumos, mersi Miha pt.documnetare, eu credeam ca Tatin e vreun bucatar francez nicidecum 2 surori bucatarese.

Sylvia 1

05.05.2010, 22:44

Bestial arata ! Ador tarta asta

adry88 1

03.06.2011, 21:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala