Merele curatate si fara cotoare se taie in felii groase. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se pudreaza cu scortisoara.
Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel. Se adauga merele si se amesteca usor cu o spatula, pana toate feliile de mar au un strat uniform de caramel.
Se rastoarna merele in forma de tarta si se repartizeaza uniform.
Aluatul de foietaj se taie in patrate potrivite ca marime, apoi se acopera merele.
Merele pot ramane in acelasi vas in care ati caramelizat zaharul si puneti aluatul deasupra. Nu neaparat taiat bucati, se poate pune si foaia intreaga. Eu l-am pus bucati pentru ca nu era decongelat complet si nu puteam manevra aluatul cum trebuie. :))
Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste aluatul.
Dupa ce se scoate tava din cuptor se acopera cu un platou potrivit apoi se rastoarna tarta cu o miscare ferma. Se mai lasa asa cateva minute, sa se scurga tot caramelul.
Se portioneaza dupa preferinta si se serveste calda cu o portie de inghetata.
Daca ramane si pe mai tarziu, e delicioasa si rece. Chiar si fara inghetata. :))
Sursa: aici si aici. :) Adica, am facut o combinatie intre cele 2. :))