Tarte Tatin

de Miha in Dulciuri, 30 Apr 2010 | 5767 vizualizari

COMENTARII (24)

PapaBun 1

30.04.2010, 00:17

Ma bucur ca am urmasi .
Am facut prima oara acum cateva luni si mi se pare un desert senzational. De atunci am mai facut de 2/3 ori.
Doar ca ma chinuiesc mereu la caramelizarea zaharului .

mihaelar63 1

30.04.2010, 00:27

sunt anti-talent la prepararea deserturilor , dar am tras aer adanc in piept si am zis ca tarta asta trebuie sa o pregatesc

ana 1

30.04.2010, 07:56

Merele acestea sunt de senzatie ,ceva asemanator fac si eu ,numai ca nu am pus foietaj .Au o aroma

Ina 1

30.04.2010, 07:58

la cate retete pun la fav, nu stiu cand le-oi face... Cred ca-s foarte gustoase...

Miha 1

30.04.2010, 09:25

Cristi, eu mai facusem tarta asta cu ceva vreme in urma. Mi-am adus aminte de ea cand am vazut-o la tine, apoi la Oana...Si m-am mirat atunci cum de nu am pus reteta. Dar cand m-am uitat la poze am inteles de ce.

Miha 1

30.04.2010, 09:26

Mihaela, e foarte usor de facut, ai sa vezi. Neaparat sa faci tarta, e minunata.

Miha 1

30.04.2010, 09:27

Ana, sa incerci si cu foietaj. Siropul ala de la caramel imbibat in aluat...mmm...o nebunie.

Miha 1

30.04.2010, 09:28

Ina, si lista mea e foarte lungaaaa...

Julie 1

30.04.2010, 09:39

Mmmm! Delicios!

Anastasia 1

30.04.2010, 10:41

YAMIIIIIIIII Miha, vreau si eu s-o incerc intr-o zi

Rocsi 1

30.04.2010, 11:11

cred ca ce savoare au asa merele cu caramel

ionela2682 1

30.04.2010, 11:22

super! merita facuta!

epurasha2bb 1

30.04.2010, 16:28

de cand zic sa fac si eu o tarta din asta, credeam ca e vreo reteta fistichie dupa titlu dar asa cu foietaj e usor si rapid, iar rezulatul pare delicios!vreau si eu 2 portii va rog Doamna Mihaelaaaa! haideti ca spal farfuriile!(ca am masina)

Miha 1

30.04.2010, 16:57

silvi0ara 1

30.04.2010, 17:15

Ce bine arata.

epurasha2bb 1

30.04.2010, 18:20

bay da stie careva cine era Tatin asta si de unde avea el foietaj congelat? sau cum e reteta originala ca de auzit de numele asta am auzit de pe vremea bunicii.Daca stii miha zi-mi si mie ca m-a palit curiozitatea!

madi_marin 1

30.04.2010, 20:02

epurasha...din ce stiu eu.....erau doua surori bucatarese care se numeau Tatin si intr+o zi au facut o prajitura cu mere si in momentul in care au vrut sa puna prajitura pe o farfurie au scapat+o pe jos .....si atunci au luat repede merele si aluatul si l+au pus sub forma asta. de aici numele de tarta Tatin.... daca cineva stie alta versiune...poate sa ne+o comunice....

Miha 1

30.04.2010, 22:57

Mariana, daca vrei sa faci aluat de foietaj cu manuta ta ( ca tot iti plac diminutivele ) il poti face...vei cu cu un pas mai aproape de original.

Miha 1

30.04.2010, 22:58

Povestea zice asa : "Au fost odata ca niciodata, pe la sfirsitul secolului 19 (1898) doua tinere surori pe nume Stephanie si Caroline, care tocmai luasera in primire hotelul tatalui lor.
Asta se intimpla intr- un orasel in apropiere de Orleans.
In timp ce Stephanie se ocupa de buna functionare a hotelului, Caroline ii rasfata pe oaspeti cu preparatele ei culinare.
Ei, si se zice ca, intr-o zi, dorind sa prepare o tarta cu mere, Caroline, intr-un moment de graba sau neatentie a pus merele in tava uitind sa puna aluatul sub ele! Mon dieux, cind a vazut aluatul ramas pe masa era prea tirziu , merele amestecate cu zahar se rumeneau deja in cuptor!
Dar...pt. ca ea era o bucatareasa cu talent de a improviza, a stiut cum sa salveze situatia si a pus si aluatul PESTE mere, a copt prajitura, sa zic asa,..."cu fundu'n sus"!
Ca aceasta prajitura va avea un asemenea succes, asta nici macar prin gind nu i-a trecut domnisoarei TATIN.
Surorile au stiut insa sa profite de succesul noii tarte caci de atunci incolo, in restaurantul lor s-a putut minca tarta cu mere numai in aceasta varianta! " - http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/19660/Tarte-Tatin/pagina/60/

gaby_duceag 1

30.04.2010, 23:10

super!!!!

Miha 1

30.04.2010, 23:17

De ce razi cocoana?

epurasha2bb 1

03.05.2010, 22:09

foarte frumos, mersi Miha pt.documnetare, eu credeam ca Tatin e vreun bucatar francez nicidecum 2 surori bucatarese.

Sylvia 1

05.05.2010, 22:44

Bestial arata ! Ador tarta asta

adry88 1

03.06.2011, 21:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi umplute cu mere