Aluat:
Untul moale se mixeaza cu zaharul, apoi se incorporeaza oul. Faina alba se amesteca cu cea neagra si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt,zahar si ou. Se vor obtine firimituri, dar se toarna treptat apa rece si aluatul se leaga. La sfarsit se incorporeaza fulgii de ovaz. Bila de aluat se pune intr-o punga sau folie alimentara si se da 30-40 min la rece.
Umplutura:
Merele se taie cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, apoi se adauga untul si frisca lichida, se amesteca bine. In sosul caramel se adauga cubuletele de mere si scortisoaara. Se tin 5-7 minute pe foc pana se inmoaie putin merele. Stafidele se pun in apa calduta sa se inmoaie, apoi se scurg .
Aluatul se imparte in 7 bucati egale. Formele pentru tarte se ung cu unt. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul si se aranjeaza in tavite(6). Merele se impart in cele 6 forme , se presara si stafidele si putin sos caramel in fiecare. Bucata de aluat ramasa se intinde si se taie fasii din care se face un grilaj deasupra.
Formele se pun in cuptorul preincalzit pentru 25-30 min la temperatura medie-mica pana se rumenesc deasupra. Se lasa in cuptor pana se racesc, apoi se scot din forme si se servesc cu zahar pudra sau sos de smantana dulce cu rom.