Va prezint o reteta de Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasaasa cum ne place noua, cu adaos de mere. E delicioasa! Puteti s-o preparati cu sau fara mere, cum doriti.
Cum se prepara Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa
Intr-o cratita de 3 litri punem 5 linguri de zahar si il punem sa se topeasca pe foc mic, pana devine de culoarea chihlimbarului. Prin miscari de rotatie imbracam peretii vasului in caramel si il lasam la racit. Scoatem samburii de la mere si le taiem felii subtiri, pe care le asezam pe fundul vasului imbracat cu caramel.
Intr-un bol spargem ouale, le batem usor cu cele 5 linguri de zahar (sa nu facem spuma), esenta de rom, amidonul, praful de sare si laptele. Toata compozitia o turnam in cratita, usor, sa nu deranjam merele (pe care le-am asezat, frumos ca la tarta cu fructe). in timp ce turnam laptele, merele se vor ridica la suprafata, fara sa-si strice forma.
Punem cratita intr-o tava si adaugam apa fierbinte, cam pana la jumatatea cratitei cu crema de zahar ars. Punem la cuptorul de dinainte incins la 180 de grade, cam 45 de minute.
Cand crema de zahar ars s-a rumenit frumos, facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci crema de zahar ars cu mere este gata.
O lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou. Servim alaturi de un ice frappe. Recomandam si tort Tiramisu sau prajitura cu iaurt si caise
1
Amidonul din compozitie ajuta crema sa fie mai ferma atunci cind o pui pe platou si se taie si mai bine