Tarte aperitiv cu branza

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 22 Sep 2014 | 4942 vizualizari

 

Bune ca si aperitiv si de luat la scoala

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • -150 gr branza de vaci
  • -100-150 gr branza telemea
  • -100 gr unt
  • -200 gr faina
  • -o legatura patrunjel tocat, marar sau orice alte frunze doriti
  • Pt umplutura:
  • -200 gr branza de vaci
  • -100 gr cascaval
  • -sare
  • -1 ou
  • -mirodenii dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte aperitiv cu branza:

Aluatul :

Intr-un castron maruntim bine branza de vaca si branza telemea , adaugam untul la temperatura camerei ,faina si ierburile ( eu am folosit amestec de ierburi frantuzesti) si omogenizam bine . Daca telemeau nu este foarte sarata atunci mai adaugati putina sare .

Formam din aluat o bila , il invelim intr-o folie si il punem in frigider pentru o jumate de ora.

Umplutura:

Amestecam branza, cascavalul razuit , oul si mirodeniile . Adaugati sare daca credeti ca mai trebuie si amestecam bine .

Pregatim formele in care dorim sa le facem (mie mi-au iesit 12 bucati; 6 le-am facut in forma de tarta ,iar restul in tava de briose) .

Pe blatul de lucru presaram faina si intindem aluatul cu sucitorul , nu foarte gros dar nici subtire . Cu o forma rotunda taiem aluatul si asezam in fiecare forma cate o bucata de aluat . Aranjam aluatul in forme.

Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de umplutura . Deasupra punem fasii de aluat si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute, pana se rumenesc .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta si spanac