Tarta/Pizza cu praz si branza reblochon

de Catalina L in Pizza, 6 Mai 2017 | 1897 vizualizari

 



O tarta in lungime cu aluat de pizza de casa. Prazul si branza reblochon se combina foarte bine si totul servit cu o salata verde bine asezonata este delicios.
 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/tartapizza-cu-praz-si-branza-reblochon.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 aluat de pizza de casa 
  • pentru un aluat va trebuie :
  • 250 g de faina
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 3 linguri ulei 
  • 1 lingurita sare
  • 15 cl de apa
  • 1 praz mare
  • 150 - 200 g branza reblochon de Savoie
  • 20 g de unt
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 ardei rosu
  • sare 
  • piper
  • piment sau paprika
  • cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta/Pizza cu praz si branza reblochon:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina.

Lasam sa-si dubleze volumul.

In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la viteza 2. Adaugam trepat apa calda.

La final, adaugam uleiul si amestecam cca. 10-15 minute- la viteza 3-4.

Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore, într-un loc cald.

Dacă nu aveți un robot Kitchenaid:

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea. Amestecati. Adaugati trepat apa calda. La final, adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute. Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.

Sotati prazul (partea alba) spalat si taiat marunt in untul topit, in jur de 10 minute.

Adaugati smantana, sare, piper, piment sau paprika, amestecati si rezervati.

Ifnăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul si-l depunem in forma de tarta unsa. 

Puneti deasupra prazul gatit.

Taiati branza felii si depuneti-le peste praz, alternand cu lamele de ardei rosu.

Presarati deasupra cimbru uscat si dati la cuptorul incalzit, la 200°C, timp de 30-35 minute.

Serviti fierbinte cu o salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta/Pizza cu praz si branza reblochon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe felii de paine