Tarta vegana cu rubarba si capsuni

de Brindusa in Vegan / Raw vegan, 8 Iun 2013 | 10445 vizualizari

 

Salutare dragilor si bine v-am regasit. De mult n-am mai postat pe aici, ca am stat tare rau cu timpul. Ca sa-mi iertati lipsa, v-am adus o tarta buna buna :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 5-8 linguri apa rece
  • 800 g rubarba
  • 200 g capsuni
  • 300 g zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta vegana cu rubarba si capsuni:

 Curata tulpinile de rubarba de frunze si taie-le bucati mici. Pastreaza partile subtiri si mai rosii ca sa ornezi tarta cu ele.

Pune rubarba in cratita de dulceata, amestec-o cu 200 g zahar si las-o la foc mic pana ce se inmoaie si se transforma in gem. Gusta gemul si potriveste de zahar. Lasa la racit.

Coaja de tarta vegana se face astfel: faina se amesteca cu uleiul. Se adauga apa pana ce coca se leaga. Pune coca in folie de plastic si raceste-o in frigider pentru 2 ore sau in congelator pentru 1/2 ora.

Intinde coca in tava de tarta. Inteapa fundul cu o furculita din loc in loc. Pune deasupra o bucata de hartie de copt si deasupra ei un rand gros de fasole boabe. Coace asa (in orb) tarta in cuptorul incalzit la 180 C, pentru 15 minute. 

Taie rubarba ramasa in bastonase subtiri. Taie capsunile in felii. 

Scoate tarta din cuptor si indeparteaza hartia de copt si fasolea. Umple tarta cu gemul de rubarba. Deasupra orneaza cu fasii de rubarba si felii de capsuni. Presara deasupra restul de zahar. Coace tarta inca 15 minute la 180 C.

Scoate tarta si las-o la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta vegana cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tofu in sos de busuioc thailandez