Savarine

de Valclaudia in Prajituri, 2 Iun 2013 | 5566 vizualizari

 

reteta am preluat-o de la Geanina, carei ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 15 gr. drojdie
  • 250 gr faina
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 esenta de lamaie
  • Pentru umplut si ornat:
  • 500 ml frisca lichida
  • 4-5 linguri dulceata de capsuni
  • topping de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Se aseaza faina intr-un vas, adaugam la mijloc drojdia dizolvata, zaharul, oul, uleiul si laptele ramas. Se amesteca toate ingredientele, rezulta un aluat lipicios.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul (eu am uitat de el vreo doua ore :)) ). Ungem formele cu ulei (eu am folosit forme de briose pentru ca n-am forme de savarine :(( ), punem cate o lingura de aluat in fiecare forma, le mai lasam cateva minute la crescut si le dam la copt pentru 20-25 min. la 170 grade (cuptorul trebuie sa fie preincalzit).

Se lasa la racit si abia dupa ce sunt complet racite taiem capacelele.

Prepararea siropului: pune apa cu zaharul pe foc, amesteca pana se dizolva zaharul isr la final adauga esenta de lamaie.
Lasa siropul sa se raceasca, apoi poti scufunda pe rand fiecare savarina in acest sirop isi vor absorbi exact cantitatea necesara de lichid daca le lasi in sirop cca 30 sec. / fiecare.

Le-am lasat pe un platou asa insiropate pana a doua zi cand am batut frisca cu mixerul la viteza cea mai mare am umplut savarinele.

Le-am asezat capacelele, le-am uns cu dulceata de capsuni si am decorat cu topping. Tot de capsuni.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

02.06.2013, 21:57

am mai zis,musai sa fac
Bravo,arata minunat

alilianaa 1

03.06.2013, 07:13

ce bine arata!

Sim0na 1

03.06.2013, 11:21

Delicioase!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine pas cu pas (reteta video)