reteta am preluat-o de la Geanina, carei ii multumesc.
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Se aseaza faina intr-un vas, adaugam la mijloc drojdia dizolvata, zaharul, oul, uleiul si laptele ramas. Se amesteca toate ingredientele, rezulta un aluat lipicios.
Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul (eu am uitat de el vreo doua ore :)) ). Ungem formele cu ulei (eu am folosit forme de briose pentru ca n-am forme de savarine :(( ), punem cate o lingura de aluat in fiecare forma, le mai lasam cateva minute la crescut si le dam la copt pentru 20-25 min. la 170 grade (cuptorul trebuie sa fie preincalzit).
Se lasa la racit si abia dupa ce sunt complet racite taiem capacelele.
Prepararea siropului: pune apa cu zaharul pe foc, amesteca pana se dizolva zaharul isr la final adauga esenta de lamaie.
Lasa siropul sa se raceasca, apoi poti scufunda pe rand fiecare savarina in acest sirop isi vor absorbi exact cantitatea necesara de lichid daca le lasi in sirop cca 30 sec. / fiecare.
Le-am lasat pe un platou asa insiropate pana a doua zi cand am batut frisca cu mixerul la viteza cea mai mare am umplut savarinele.
Le-am asezat capacelele, le-am uns cu dulceata de capsuni si am decorat cu topping. Tot de capsuni.
Pofta buna!