Am pregatit aluatul dupa minunata reteta a Timei : http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-baza-pentru-tarte-dulci-58823.html :X
Se freaca untul cu zahar si sare,dupa care se adauga oul batut cu vanilia si bicarbonatul stans in zeama de lamaie,dupa care se adauga trepatat faina (cam jumatate ) si se amesteca,se ia compozitia si se pune pe masa de lucru ,se adauga cealalta faina si se framanat aluatul.Se da la rece macar 30 de minute.
Pentru mini tarte: se ia jumatate din alaut si se intinde o foaie destul de subtire ,cu un pahar se fac cercuri si se aseaza in forme dupa care cu mana se fixeaza bine ,cu furculita se fac gauri .Se dau la cuptor la 180° pentru 20 minute.
Cand sunt gata si se racesc bine le umplem cu crema de ciocolata.
Pentru tarta: Se ia aluatul ramas se intinde o foaie dupa forma tavii si se aseaza direct in tava,se pune dulceata de cirese,se pun fasii subtiri deasupra si se da la cuptor pentru 15 minute la 180°.
Se pot pudra cu zahar.
1
Se poate folosi orice tip de dulceata/gem.