Si tot din capitolul tarte...dar una dulce, pentru cui ii place ciocolata :)
M-am inspirat de pe internet.
Ciocolata, cafeaua si margarina se topesc pe baie de abur apoi le lasam sa se raceasca putin.
Smantana se bate cu mixerul pana devine mai pufoase apoi se da la frigider pana vom avea nevoie de ea.
Ouale se bat la viteza mare timp de 2 minute apoi micsoram viteza si adaugam zaharul putin cate putin apoi vanilia, batand pana isi dubleaza volumul si devin pufoase(cca 4-5 min).
Amestecam cu grija smantana si ciocolata, cu miscari de jos in sus, apoi incorporam si ouale, la fel, cu miscari de jos in sus.
Compozitia se toarna in forma unsa cu margarina, in care punem un cerc din hartie de copt(cat sa acopere fundul formei). Se pune forma intr-o tava mai mare apoi se completeaza cu apa atat cat sa acopere peretii formei in care avem tarta(sau mai simplu- se coace pe bain marie).
Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 25 de minute. Tarta trebuie sa fie destul de umeda dar nu lichida.
O scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca 5-10 minute apoi o dam la frigider cel putin 3 ore. Pentru a o scoate din forma, trecem un cutit pe marginile tartei, punem peste ea farfuria in care o vom servi si intoarcem forma invers.
Se decoreaza dupa bunul plac, eu am facut inimioare din ciocolata alba si neagra.
1
Cantitatile sunt pentru o tarta cu diamentrul de 22 cm