Ador astfel de tarte. Sunt versatile, usor de preparat si-ti dau voie sa te joci cu ingredientele. Secretul este sa folosesti ingrediente bune calitativ, proaspete, iar ca numar sa fie putine.
Semintele de dovleac, uleiul de dovleac au fost vedeta in aceasta reteta. Imi place maxim aroma lui, iar cel mai des il folosesc simplu pe o felie de paine prajita frecata cu un catel de usturoi si stropita cu ulei de dovleac. Va garantez ca nimic nu este mai simplu si mai delicios.
Reteta de astazi se poate consuma atat ca si aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o salata, la mic dejun sau cina. "Ziua cand imi rasfat nevasta"
Pentru aluat:
Pentru aluat: eu am folosit un robot de bucatarie pentru a face aluatul. Mie mi se pare modul cel mai simplu si mai usor pentru a face un pâteu briseé, chiar daca pentru unii pare ca trisati. Nu dati gres cu aluatul si se face si repede. Deci…puneti in bolul robotului untul rece de la frigider taiat cubulete. Eu am folosit un unt sarat, daca folositi un unt nesarat sa nu uitati sa adaugati putina sare in compozitie. Peste unt puneti faina de dovleac si faina alba. Porniti robotul si mixati cateva secunde pana ubtineti niste firimituri, un aluat nisipos. Adaugati oul, mixati din nou cateva secunde pana aluatul se leaga, se desprinde de pe peretii vasului. Daca este necesar adaugati 2-3 linguri apa rece pentru a lega aluatul. Il puneti in folie alimentara si-l dati la frigider pentru 15-20 minute.Pe masa usor infainata intindeti aluatul cu sucitorul intr-o foaie de marimea formei in care urmeaza sa coaceti tarta. In tava unsa cu unt si pudrata cu faina puneti aluatul. Cel mai usor se procedeaza ruland foaia de aluat pe sucitor, apoi o derulati peste tava/forma de tarta. O asezati cu mainile, presati putin pe margini. Surplusul de pe margini il taiati cu un cutit sau cu o foarfeca de bucatarie. Adunati resturile intr-o bila si o dati la congelator pentru 10 minute.
Pentru umplutura: in acelasi robot de bucatarie se face umplutura de branza. Se pune urda, ouale, sare dupa gust, smantana amestecata cu amidonul. Se mixeaza pana la incorporarea ingredientelor. La final se adauga uleiul de dovleac si semintele de negrilica. Se amesteca cu o spatula si se pune compozitia peste aluat. Peste se rade mare bila de aluat formata din resturi care a stat la congelator. Se presara seminte de dovleac, se stropeste totul cu putin ulei. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute, pana tarta s-a rumenit deasupra. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Sa fiti sanatosi!!!
1
Culoarea verzuie se datoreaza fainii de dovleac folosita in aluat