Tarta rustica cu mere

de Mitinita in Prajituri, 9 Noi 2014 | 4209 vizualizari

 

Salad Chef de la iteleshop.ro mi-a starnit curiozitatea de cand l-am folosit la Muratura de gogonele cu ceapa si eram curioasa daca poate sa felieze si merele, de data aceasta cu celalalt feliator. Nici nu pot sa va spun cat de repede am feliat un kg de mere. Am folosit mere bio, de marime mai mica si desi erau putin mai tari, au fost feliate fara dificultate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 160 g faina
  • 100 g unt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 3 linguri de apa rece
  • Pentru tarta:
  • 1 kg de mere bio, mici
  • sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
  • 60 g zahar
  • 2 linguri de gris
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere:

Pregatim aluatul

Cu degetele, amestecam untul cu faina. Adaugam sarea si apa rece si framantam un aluat, pana cand acesta se desprinde de pe mana. Puteti sa mai adaugati inca una sau doua linguri de apa rece, daca aluatul este prea tare.

Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul. Acesta trebuie sa fie mai mare decat forma si nu trebuie sa aiba o forma perfecta.

Pregatim umplutura

Spalam merele si le taiem pe fiecare pe rand in Salad Chef Smart. Cu un cutit mic, indepartam casa semintelor. Amestecam merele cu zahar, sucul si coaja de lamaie.

Asezam aluatul in forma, presaram cu gris si adaugam merele. Asezam marginile, acoperim cu folie de aluminiu si dam forma la cuptor cam 30 de minute.

Indepartam folia si mai lasam 15 minute ca sa se rumeneasca deasupra.

Scoatem tarta si presaram cu zahar.

Am amestecam merele cu grisul, dar recomand sa il puneti dupa cum am spus mai sus in reteta.

Puteti comanda Salad Chef Smart de pe www.iteleshop.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]