dupa reteta dragei noastre Rocsi, cu mici modificari. Gand drag, fata talentata si harnica! >:d
Punem 7 linguri de apa rece intr-un castron incapator.
Adaugam untul rece taiat bucati, 3linguri de zahar, praful de sare,1 plic zahar vanilat si faina. Framantam un aluat elastic,pe care-l vom da pentru cel putin 30minute la rece.
Spalam fructele, le desfacem de pe samburi.
Prunele se desfac in doua, piersica si nectarina se taie felii.
Scoatem aluatul de la rece, intindem o foaie care sa depaseasca cu cca 2-3 cm diametrul tavii in care dorim sa coacem tarta.
Preincalzim cuptorul la 170 grade.
Asezam aluatul in tava, impungem din loc in loc aluatul cu furculita, presaram biscuiti zdrobiti, apoi asezam fructele peste biscuiti dupa inspiratie.
Miezul de nuca se aseaza peste fructe din loc in loc, presaram si celalat plic de zahar vanilat+cele doua linguri de zahar tos ramase.
Marginea aluatului care depaseste tava se pliaza usor si se aduce peste fructe catre interior.
Dam tava la copt pentru 35 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.
Scoatem tarta, o lasam sa se raceasca, portionam si servim.
Pofta buna!