Pudding englezesc

de Catalina L in Dulciuri, 28 Mai 2016 | 3471 vizualizari

 

O reteta ideala pentru a recicla resturile :)).
Pudding este o reteta traditionala din Marea Britanie, foarte delicioasa si savuroasa.
Este  prima data cand fac aceasta reteta. Se poate face cu cu resturi de paine, de briosa si de ce nu cu resturi de cozonac...
Rezultatul este surprinzator,o  budinca pufoasa, usor caramelizata si foarte parfumata.

 

INGREDIENTE

  • 300 g de cozonac uscat (sau resturi de paine, briosa)
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 40 g rahat
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 80 g de zahar
  • 40 g de stafide
  • 50 g de nuci taiate bucatele
  • 30 g de fulgi de ciocolata
  • 1/2 lingurita esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pudding englezesc:

Puneti la-nmuiat in laptele caldut cozonacul taiat bucatele.

Amestecati bine cu ajutorul robotului sau ecrazati cu o furculita.

Adaugati ouale batute in omleta, zaharurile, stafidele, nucile, rahatul taiat bucatele, si fulgii de ciocolata.

Amestecati totul bine si depuneti intr-un vas uns.

Coaceti la cuptor la 210°C timp de  40 minute.

Lasati sa se raceasca si taiati in portii..

Pastrati la rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding englezesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca