Aperitiv tarta cu branza si carnati

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2020 | 5049 vizualizari

 

Aceasta tarta se poate servi atat calda, cat si rece. Merge de minune seara la cina, dar si pusa la pachet, la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 100 g unt rece
  • 2-3 lg apa rece
  • 500 g branza de vaca sarata, framantata
  • 1 ou
  • 2-3 lg smantana/iaurt
  • sare, piper dupa gust
  • 1 buc ceapa alba mai mica
  • 1 buc carnat afumat
  • 2 lg ulei
  • 1 lgt pasta de ardei
  • rosii cherry
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza si carnati:

Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se framanta un aluat omogen. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece pana se prepara umplutura.

Se mixeaza branza framantata cu smantana sau iaurtul, ce preferati, pana devine omogena si usor moale. Se adauga oul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa deoparte.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei. Carnatul se taie felii apoi in jumatati si se caleste impreuna cu ceapa. Se adauga lingurita de pasta de ardei si se mai amesteca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se amesteca apoi cu crema de branza si se omogenizeaza totul.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in forma rotunda, atat cat sa acopere tava de tarta, atat fundul acesteia cat si peretii. Se asaza aluatul in tava, se apasa usor pentru a imbraca peretii apoi se toarna crema de branza. Se niveleaza apoi se asaza rosiile cherry taiate in jumatati. Pe mijloc se asaza o frunza de patrunjel apoi se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca apoi se poate servi.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

In timpul coacerii, umplutura va creste, dand impresia ca va curge, dar dupa ce se scoate din cuptor, isi revine.

2

In functie de branza, se poate adauga mai multa sau mai putina smantana/iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume