Tarta Linzer cu prune si gem

de RuxyRux in Prajituri, 12 Aug 2012 | 8709 vizualizari

 

O alta reteta delicioasa de prajitura Linzer de data aceasta cu prune...eu o ador!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 gr faina
  • 200 gr unt
  • 50 gr alune de padure crude macinate
  • 1 lamaie mare coaja si zeama
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • 4 galbenusuri( de la oua mari)

Umplutura:

  • 1 borcan de magiun de prune( Topoloveni)
  • 12 prune mari coapte
  • 1 praf de scortisoara
  • zeama de la o portocala
  • 2 linguri zahar pudra
  • vanilie

1 galbenus sau 2 pentru uns

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Linzer cu prune si gem:

Facem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat.

Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune.

Prunele le spalam le curatam de samburi, si le taiem in patru . Le punem intr-un vas si deasupra punem zaharul, zeama de portocala , vanilia si scortisoara si amestecam. Scurgem apoi prunele de zeama.

Pregatim tava de tarta, o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.

Jumatate din aluat in dam pe razatoare, aceasta va constitui baza tartei. Eu din a doua jumatate am rupt cateva bucati si am facut suluri pentru a decora marginea.

Asezam prunele, si deasupra lor pe tot mijlocul tartei gemul de prune.

Restul  din jumatatea de aluat  am folosit pentru a decora suprafata tartei cu un model de grilaj. Desigur fiecare poate face dupa inspiratie decorul. Ungem cu galbenus aluatul.

Coacem la 180 de grade pentru 35 de minute sau in functie de cuptor pana se rumeneste.

E o tarta superba...garantat...

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer cu prune si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine