Tarta lasagna

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2010 | 4068 vizualizari

 

O tarta cu gust de lasagna....desigur veggie..de exceptie....

 

INGREDIENTE

  • 2 zucchini medii taiati in felii
  • un praf de sare
  • Blatul de tarta:
  • 2 cani faina( spelta ) sau faina integrala
  • 1 lingurita sare fina
  • coaja de la o lamaie
  • 1/4 ceasca ulei masline
  • 1/2 ceasca apa rece
  • Sosul de rosii:
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri ulei masline extravirigin presat la rece
  • 1 lingura ardei rosu ras
  • o cana rosii rase
  • un praf sare
  • 1 cana jumatate branza feta( sau ricotta)      
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta lasagna:

1. Puneti zuchinni taiati impreuna cu praful de sare intr-un vas.

2. Pentru blatul de tarta combinati faina sarea, coaja de lamaie rasa intr-un bol. Adaugati uleiul si amestecati bine, apoi si apa. Faceti aluatul sub forma unei bile. Intindeti aluatul si puneti-l in forma de tarta cu marginile afara. Taiati excesul si lasati tava la frigider cel putin 30 de minute.

3. Scoateti din frigider, intepati cu furculita din loc in loc si acoperiti cu o foaie pergament. Puneti deasupra boabe de fasole sa tina alatul sa nu se umfle.  Dati la cuptor 15 minute la 180 grade.

4. Scoateti tava, indepartati foaia de deasupra cu boabele si mai dati 5 min la cuptor.

5. Puneti tarta la racit.

6. Intre timp ocupati-va de prepararea sosului: Amestecati usturoiul, uleiul, ardeiul si sarea intr-o tigaie mica fara foc. Puneti tigaia pe foc si lasati pana usturoiul incepe sa se rumeneasca foarte putin. Amestecati si rosiile in sos si lasati pe foc mic zece minute sa fiarba usor.

7. Acum sunteti gata sa asamblati tarta. Puneti jumatate din branza pe fundul tartei apoi cu o lingura jumatate din sos deasupra.

8. Acum e randul zucchinilor pe care i-ati scurs bine de apa pe un servet uscat.  Asezati-i deasupra sosului. Din nou deasupra jumatatea ramasa de branza, un nou randulet de zucchini si deasupra restul de sos Dati la cuptor pentru 40 de minute la 160 grade si apoi mai lasati inainte sa serviti zece minute la racit. Radeti deasupra parmezan pentru completarea gustului.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane