Am gasit aceasta reteta pe Prajituria. Am stat ceva timp cu gandul la ea, dupa care am executat-o ca prea ma tenta. Este delicioasa!
Aluat fraged:
Compozitia cu mere:
Aluat sfaramicios:
Pentru pudrat:
Margarina se amesteca cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se amesteca.
Aluatul se pune pe masa si se framanta repede, apoi se inveleste intr-o folie si se lasa in frigider pentru 30 de minute.
Se pune zahar intr-o tigaie. Atunci cand s-a rumenit putin se toarna o treime de pahar cu apa.
Apoi, se pun merele decojite si taiate in caramelul obtinut si se prajesc. La urma, se adauga scortisoara si stafidele si se amesteca. Se acopera fundul tavii si peretii acesteia cu aluatul racit. Se inteapa cu furculita. Amestecul cu mere se raceste si se aseaza in tava in care este aluatul.
Aluatul sfaramicios se pregateste din faina, zahar si margarina si apoi se lasa in congelator sa se intareasca.
Se rade aluatul racit peste tarta cu mere. Se pune prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de aproximativ 40 de minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.
1
Se pot adauga si fulgi de migdale.
2
Se poate pudra cu zahar pudra.