Tarta de pui cu legume

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2014 | 4982 vizualizari

 

Se face foarte usor si este minunata ca gustare , pentru picnic sau pur si simplu la cina alaturi de o salata .

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de tarta (din comert)
  • 1/2 pui
  • sare, piper, ulei de masline, margarina
  • 1/2 praz
  • 2 catei de usturoi
  • 150 gr ciuperci proaspete
  • 1 cutie mica de porumb
  • 2 morcovi medii
  • 1 dovlecel micut
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 chilli (daca va place picant)
  • 1 cutie de sos bechamel (sau preparat in casa)
  • 100 gr cascaval razuit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de pui cu legume:

Carnea de pui o fierbem bine si o luam de pe oase, rupand-o fasii potrivite. Supa ramasa o puteti folosi la alte mancaruri, deci este bine sa o pastrati la frigider .

 Intr-o tigaie punem prazul taiat julien sa se caleasca cu putina margarina vegetala pentru gatit. Lasam la foc mic sa se inmoaie si adaugam 2 catei de ustutoi maruntiti. Adaugam apoi dovlecelul spalat si feliat si amestecam usor, lasand sa se inmiaoe usor legumele. Apoi adaugam ciupercile proaspete laminate. Adaugam sare si piper si lasam sa se caleasca la foc mediu. In alta tigaie eu am calit in ulei de masline morcovul razuit pe razatoarea mare , pana s-a inmuiat . Totodata separat eu am calit ardeiul gras taiat fasii mici si la care am adaugat cateva felii subtiri de carnat  afumat .

Deci intr-un bol mare punem carnea de pui peste care aduagam legumele calite si apoi adaugam porumbul scurs de apa . Punem cascavalul ras si sosul bechamel. Gustam de sare , piper ,

 Foaia de tarta am pus-o in forma unsa cu margarina si am turnam compozitia de carne cu legume. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt circa 30 minute (pana cand se rumeneste frumos deasupra si baza de tarta este bine coapta). 

Servim calda sau rece, dupa preferinta . Este foarte buna alaturi de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta foietaj cu branza sarata