Tartă de mere cu dulceaţă

de ionix in Prajituri, 27 Mai 2010 | 4654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere verzi
  • dulceaţă (eu am avut din producţie proprie de gutui cu citrice)
  • frişcă
  • 6 linguri cu zahăr brun pentru caramel
  • Pentru aluat:
  • 3 ouă
  • 100 g unt topit şi răcit
  • circa 200-250 g faina
  • 150 g zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă de mere cu dulceaţă:

Într-o cratiţă se pune la topit zahărul brun.

Când s-a topit zahărul se întinde pe pereţii vasului, cum facem la crema de zahăr ars, şi lăsăm să se racească.

Prepararea aluatului:

Ouăle se bat cu zahărul vanilat până-şi dublează volumul.

Untul se amestecă cu zahărul şi se pune peste ouăle bătute.

Se amestecă bine şi se pune făina, se amestecă de jos în sus.

Aluatul trebuie să fie puţin mai consistent faţă de cel de chec.

 
Merele se scobesc, se taie-n două şi se aşează în cratiţa cu zahărul caramel.

Peste mere se toarnă aluatul şi se bagă cratiţa la cuptor, la foc mediu.

Se lasă până se coace, se face testul cu scobitoarea.

După ce o scoateam, o răsturnăm pe o farfurie şi ungem cu dulceaţă.

Se lasă la răcit si apoi se ornează cu frişcă.

 
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă de mere cu dulceaţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

28.05.2010, 07:27

nu mai este a fost facuta acum doua saptamani

Rocsi 1

28.05.2010, 11:10

sper k te-ai gandit si la mine knd ai facut

mena29 1

01.06.2010, 11:11

+ 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu frisca si nuca