Tarta cu visine si bezea

de LUK in Prajituri, 5 Aug 2012 | 4361 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 1 ou
  • 150gr zahar
  • 150 gr unt
  • 350gr faina

Pentru crema:

  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 500ml lapte
  • 200ml frisca lichida(optional)
  • aprox. 500gr visine(eu am avut congelate)

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 150gr zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si bezea:

 Mixati zaharul cu untul rece taiat cubulete pana devine cremos.Adaugati oul,mixati,apoi adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza(la nevoie mai adaugati in aluat 2-3 linguri de apa rece).Formati o bila pe care o puneti in folie alimentara sau in punga si pastrati-o la frigider 30min.

Crema:preparati budinca conform instructiunilor de pe plic.Raciti-o apoi.(eu am pus o in congelator)Cand e rece amestecati o cu visinele(daca folositi visine congelate,dezghetati-le la temperatura camerei si lasati-le intr-o sita sa se scurga de apa).Luati 1-2 linguri de budinca pentru a o amesteca ulterior cu frisca.

Intindeti aluatul sub forma unei monezi pe blatul tapetat cu faina.Presarati foarte fin si desupra faina pentru a nu se lipi pe sucitor.Rulati usor aluatul pe sucitor si asezati-l in forma de tarta,ridicandu-l si pe margini.

Turnati crema in interiorul tartei si coaceti la 150 de grade cca 40 min(cand e rumenit frumos pe margini e gata).

Pe tarta rece se unge frisca batuta bine si amestecata cu budinca pastrata de la crema.

Bezeaua(de preferat sa o faceti inainte de a coace tarta,chiar inainte cu o zi pentru a scuti timp):

Bateti foarte bine albusurile pana sunt tari,adaugati treptat zaharul pudra si mixati bine pana obtineti o spuma lucioasa.Turnati usor in tava si aranjati o pe toata suprafata.Coaceti la foc mic(80-90 de grade) cca 2 ore.

Peste tarta unsa cu frisca asezati cu grija bezeaua rece.

TIPS-URI

1

forma de tarta avut diam. de 26cm;eu am folosit o forma de silicon care nu trebuie unsa.Daca folositi alta forma,ungeti o cu putin unt si tapetati o cu faina inainte sa asezati aluatul in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute de biscuiti si cacao cu visine