Îmi plac tartele, mai ales cele sărate, pentru că sunt foarte versatile, se pretează a fi făcute cu orice îţi pică în mână, nu te ustură la buzunar şi mai ales nici stomacul nu mai cere ceva de mancare după o tartă, deşi poate după ceva dulce...
Aşadar din ingredientele pentru aluat faceţi o bilă pe care o daţi la rece pentru o oră, după care o întindeţi bine cu sucitorul şi o puneţi in tava specială, tapetată cu unt şi făină. Predaţi-o cuptorului încins bine, nu înainte de a o înţepa bine cu furculiţa şi de a o proteja cu o foaie de copt peste care aţi pus o mână sănătoasă de fasole uscată. are rolul de a proteja coc şi de anu se umfla inutil :P . După vreo 20 minute, scoateţi tava din cuptor, descoperiţi-o încetisor, aveţi grijă ca frige :P şi puneţi umplutura.
Umplutura o faceţi cam aşa : Puneţi pe foc 150 ml lapte şi aduceţi la punctul de fierbere, micşoraţi flacăra şi adăugaţi încet făina pentru a nu se forma cocoloaşe. Lăsaţi să fiarbă înabuşit 3 minute. Adăugaţi 1/2 linguriţă delikat. Într-un bol amestecaţi bine tonul scurs de sus, boabele de porumb şi turnaţi sosul de lapte.
În aluatul de tartă puneţi, cu lingura, amestecul de ton cu porumb, apoi împrăştiaţi deasupra nişte brânză feta şi roşiile tăiate rondele subţiri.
Daţi la cuptor pentru 35-40 minute şi cu 5 minute înainte de a o scoate, pensulaţi-o bine cu un gălbenuş desfăcut în 3 linguri de lapte.
Serviţi-o rece, caldă...cum doriţi...mie îmi plac tartele reci :P