Placinta cu peste

de gaby_duceag in Ton, 2 Oct 2012 | 7220 vizualizari

 

INGREDIENTE

aluat
  • 500 gr faina alba
  • 50 gr faina porumb
  • 30-40 ml ulei de masline
  • o lingurita rasa sare
  • apa calda
  • 25 gr drojdie
umplutura
  • doua conserve ton in ulei (sau file de peste, fiert apoi maruntit)
  • doua cepe
  • o lingura unt
  • 100 gr cascaval Delaco
  • sare
  • piper
  • nucsoara
ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu peste:

Aluat.

Pune intr-un bol faina 9ambele tipuri) , drojdia faramitata, sarea si uleiul.

Incepe sa adaugi apa calda (250-300 ml, dar nu e cantitate fixa, depinde de puterea de absorbtie a fainii) si framanta usor, omogenizand , pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Continua framantarea timp de 10 minute.

Aseaza bolul in loc cald, acoperit si lasa-l sa-si dubleze volumul.

Umplutura.

Curata ceapa si tai-o juliene.

Topeste untul intr-o cratita, adauga ceapa, caleste timp de 1minut si pune 30-40 ml apa.

Da focul la mic si lasa pana se evapora apa. Lasa sa se racoreasca.

Scurge uleiul din conservele de ton (as fi preferat un file fiert dar acum nu am avut...) si adauga continutul din ele peste ceapa.

Rade cascavalul Delaco si pune-l peste amestec, condimenteaza cu sare , piper si nucsoara si omogenizeaza.

Pe blatul infainat intinde 2/3 din catitatea de aluat formand o foaie rotunda cu diamentrul mai mare decat al formei in care  vei coace placinta.

Unge forma cu unt si aseaza foaia lasand aluatul sa treaca peste margini.

Repartizeaza uniform umplutura de peste apoi trece marginile foii peste ea (eviti scurgerea ).

Din restul de aluat intinde o foaie mai mica si aseaza-o deasupra dar lasa un orificiu micut intr-o parte sa aiba pe unde iesi aburul pentru a evita sa creasca aluatul prea tare si sa crape .

Unge totul cu ou batut si da-o la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste.

 

Poti jongla cu ingredientele umpluturii inlocuind pestele cu ciuperci, pui, sunca, poti adauga oua fierte tocate, sau crema de branza si oua crude.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bastonase din orez cu ton