Tarta cu telemea si rosii

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2011 | 4711 vizualizari

 

Ochii vad, burtica pofteste :) . Cand am vazut zilele trecute tarta aceasta la Edith am stiut ca va sta curand si pe masa noastra. Rosiile incep sa prinda gust si culoare, taranii ne imbie cu branza proaspata, asa ca nu am stat pe ganduri.

 

INGREDIENTE

Iti trebuie o tava dreptunghiulara mica sau o forma de tarta cu diametrul de 24 cm. Am folosit:

  • 400 gr aluat de foietaj
  • 350 gr telemea de oaie scursa bine
  • 300 gr smantana
  • 2 oua
  • 2-3 rosii
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu telemea si rosii:

Aluatul il decongelezi din vreme la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade.
Intr-un bol amesteci smantana cu ouale (foto 1), cu furculita zdrobesti branza si o adaugi in amestec (foto 2). Rosiile le feliezi subtire (foto 3). Pui aluatul in forma, tai surplusul, torni umplutura si asezi uniform rosiile (foto 4). Presari piper si bagi la cuptor pentru 30-35 de min. Optional, in umplutura poti amesteca si o legatura de ceapa verde taiata marunt sau marar tocat.

Lasi putin tarta in forma sa se racoreasca si sa se dezumfle. Desi nu se taie feliile la fel de estetic, mi s-a parut mai gustoasa calda decat rece, dar se poate servi in ambele variante. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu telemea si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute