Un desert simplu si gustos.
Blat: separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Punem compozitia intr-o tava de tarta (28 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
Crema: intr-un vas cu fund dublu ,punem la fiert 400 ml lapte cu praful de sare . Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat , adaugam restul de lapte si punem faina. Mixam si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte amestecand energic sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte ,adaugam untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.
Asamblare:intindem crema peste blatul de tarta , deasupra ornam cu struguri (eu am taiat boabele de struguri si le-am scos samburii), peste care turnam un plic de tort gelee preparat dupa instuctiunile de pe ambalaj.