1. Intr-un robot de bucatarie am pus toate ingredientele (untul trebuie sa fie moale) si le-am mestecat pana s-a strans aluatul.Apoi l-am scos pe masa de lucru si l-am mai framantat cu mainile..Am lasat sa se odihneasca 30 de minute.
2. Intre timp am facut crema:am mixat galbenusurile cu zaharul ,pana a devenit o crema albicioasa.Apoi am adaugat faina continuand sa mestec.Treptat am adaugat laptele caldut,in care am pus esenta de lamaie.Apoi am pus crema la foc mic,continuand sa mestec timp de 5-10 min.Am lasat la racit.
3. Am incins cuptorul la 180°.Am intins aluatul,pe o hartie de copt,cu ajutorul sucitorului,incercand sa fac o forma cat mai rotunda.Am pus aluatul intr-o tava de 26 cm diametru cu tot cu hartia de copt si cu ajutorul furculitei am facut marginea.Am dat la cuptor pentru 45 de minute.
4. Am spalat strugurii,i-am pus pe pe servetele sa absoarbe apa,apoi le-am taiat in jumatati.
5. Dupa ce s-a racit aluatul,am intins crema,apoi am aranjat bobitele de struguri.
Pastrati la frigider inainte de a o servi.
Pofta buna!!!!
1
Puteti folosi doar un singur fel de struguri albi sau negri.
2
Nu cred ca am folosit toate bobitele!!