Tarta cu sparanghel si somon fumé

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2011 | 8983 vizualizari

 

Cu ocazia asta am "luat o piatra-n gura" cum se spune :) si am pregatit o tarta cu sparanghel. Atentie insa, caci pretul sau este cam piperat daca il vrei proaspat. Asa se face ca la Carrefour un manunchi era 20 de lei, pe cand la Mega Image, 300 gr congelat, doar 9 lei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 26 cm:
  • Umplutura:
  • 300 gr sparanghel congelat
  • 250 gr somon fumé
  • 100 gr emmental ras
  • 300 ml lapte
  • 2-3 fire ceapa verde
  • o legatura mica patrunjel
  • 3 oua
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sparanghel si somon fumé:

Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade.

Sparanghelul se pune intr-o sita, deasupra unei oale in care fierbe apa, se acopera si se lasa sa fiarba asa vreo 15-20 de min. Apoi il scurgi foarte bine (altfel desi tarta o sa fie gata, continutul o sa fie nitel zemos la final) si il lasi sa se racoreasca. Intinzi aluatul in forma, presari pe fundul tavii bucatele mici de somon, asezi sparanghelul si deasupra torni compozitia rezultata din amestecul laptelui cu ouale, cu ceapa, patrunjelul, branza emmental si condimentele de mai sus. Uniformizezi suprafata tartei, reduci temperatura cuptorului la 180 de grade si pui tarta pentru 30-35 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Aluatul este cel folosit la tarta cu mere si curcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel si somon fumé" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
SPARANGHEL GRATIN