Acestă tartă îmbină armonios brânză acidulată cu parfumul rozamarinului şi textura zmeurei.
Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul şi sarea şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.
După expirarea timpului, se împarte aluatul în două părţi egale şi se întinde astfel încât să poată acoperi două forme de tartă cu diametrul de 6 cm. Se înţeapă cu o furculiţa din loc în loc. Se introduce la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la 210 grade Celsius. Se lasă la răcit în forme 5 minute, după care se scoate aluatul din forme.
Se îndepărtează frunzele rozmarinului de pe crenguţă şi se zdobesc cu ajutorul unui mojar până devin un piure. Se amestecă cu brânza şi se aşează mixul în forme.
Deasupra se aşează zmeura ca în imagine.
Se păstrează la frigider până în momentul servirii.
1
Băutură recomandată: Vin alb sec