O tarta foarte gustoasa. Se topeste imediat!
Umplutura:
Pentru uns:
Aluatul de foietaj se decongeleaza, se pune intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei. Se acopera marginile formei si se taie surplusul de aluat.
Pulpele se spala se dezoseaza si se taie bucati mici.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se caleste ceapa. Apoi se scurge de ulei si se lasa sa se racoreasca.
Pulpele se pun in ulei incins sa se caleasca, cand sunt pe jumatare facute se pune bambusul si se mai lasa cateva minute. Se condimenteaza cu sare, piper, ierburi de provence. Se scurge de ulei si se lasa putin sa se raceasca.
Ceapa calita se pune peste aluat, apoi bucatile de pulpa si bambusul.
Se bate un ou, se amesteca cu smantana si se toarna peste umplutura.
Marginile aluatului se indoaie peste umplutura.
Pentru uns: se bate un ou, se amesteca cu o lingura de lapte si cu ajutorul unei pensule se unge marginea tartei.
Se da la cuptorul preincalzit la 190°C pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
1
Se serveste calda sau rece.