...si mai urmeaza si tarta cu nr, III si IV si cine stie cate inca? :)
Din ingredientele de mai sus framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il invelim intr-o folie alimentara si il punem in frigider pentru o ora. Impartim aluatul in doua parti, una cam 1/3 iar cealalta cam 2/3. Partea mai mare (2/3) o intindem intr-o forma de tarta, o intepam cu furculita si o coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 10 minute, timp in care pregatim umplutura. Dupa cele 10 minute, scoatem tava si presaram grisul peste aluat.
Pentru umplutura, spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in felii subtiri. Amestecam feliile de prune cu zaharul. Lasam pe foc 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Peste prune adaugam amidonul pe care in prealabil il amestecam cu putina zeama lasata de prune, apoi turnam amestecul peste prune si fierbem pana se ingroasa si capata aspect de budinca. Turnam amestecul de prune in tava de tarta iar din restul de aluat (1/3) facem grilajul pe care il punem deasupra. Ungem grilajul cu galbenus de ou, presaram putin zahar si coacem tarta 15-20 minute.