Prunele se desfac de samburi si se spala apoi se lasa la scurs pe hartie prosop.
Intr-un castron se pun ingredientele toate, minus 2 plicuri cu zahar vanilat si se amesteca. Din faina se opreste putin pentru intins pe planseta aluatul. Se ia o tava de forma si preferinta fiecaruia si se unge cu margarina. Aluatul se imparte in doua dar una din parti trebuie sa fie putin mai mare decat cealalta. Acum se intinde aluatul cel mai mare de dimensiunea tavii si se face mai mare pentru a acoperi si peretii interiori al tavii.
Prunele care se vor taia in 4 se aseaza pe aluat in tava inghesuite bine pentru ca ele se vor inmuia. Cele 2 plicuri de zahar vanilat se desfac si se pune zaharul peste prune. Cea de a doua foaie de aluat se intinde si se taie fasii care se dispune pe toata suprafata tartei cu mici distante intre ele. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute (cand este rumena frumos).
Pofta buna.
1
Tava este de 23/29 cm