Fiica-mea le zice "gogosi Simpson"....reteta glazurii am luat-o de pe internet.
Pentru aluat:
Pentru glazura:
Punem laptele la incalzit,apoi topim in laptele cald zaharul si drojdia.
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si vanilia,apoi in mijloc facem o fantana unde punem laptele si incepem a framanta,apoi adaugam cate un ou si la sfarsit adaugam treptat untul topit,framantand energic.
Framantam bine pana aluatul absoarbe tot untul,apoi presaram deasupra putina faina,acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca la loc cald timp de 90 de minute.
Trascurs timpul luam aluatul si il punem pe masa infainata,il framantam putin apoi intindem cu sucitorul o foaie din care decupam gogosi(eu am decupat cu un pahar cu diametrul de 9 cm) si cu o forma mai micuta decupam mijlocul fiecarei gogosi.
Procedam astfel pana terminam aluatul,apoi punem gogosile pe hartie pentru copt si le mai lasam sa creasca 30 de minute,dupa care le prajim pe ambele parti in ulei incins.
Dupa ce am prajit toate gogosile pregatim glazura.
topim untul si il adaugam peste zaharul pudra,amestecam si subtiem cu cateva linguri de apa calda.
topim ciocolata pe baie de aburi si o punem peste glazura de zahar(tinem 2-3 linguri deoparte pentru decorat),amestecam bine.
Luam cate o gogoasa si o trecem prin glazura de ciocolata,apoi ajutorul de nadejde presara deasupra bombonele(daca nu aveti ajutor,presarati voi :D),apoi lasam sa se intareasca glazura si papam cu pofta.