Tarta cu prune

de susu in Prajituri, 30 Mai 2012 | 8977 vizualizari

 

sursa : la Lena

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune carnoase
  • 250 gr unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita de sare
  • 1 pahar smantana grasa fermentata
  • 5-6 pahare faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Untul se taie bucati si se lasa la temperatura camerei. Intr-un pahar se pune bicarbonatul si se pune 2-3 linguri de otet si se amesteca bine. Aceasta spuma se toarna peste unt. Se adauga sarea, zaharul si smantana dupa care se omogenizeaza compozitia cu un tel. Adaugati faina si amestecati bine. Formati o bila din aluat iar daca este lipicios mai puneti putina faina.

1/3 din aluat se da deoparte iar cealalta parte de aluat se intinde si se pune in tava de tarta ridicandu-se usor pe margini. Prunele spalate si fara samburi se taie in patru si se aranjeaza pe aluat. Peste prune se pune ½ pahar de zahar. Aluatul ramas se intinde si se pune peste prune. Se lipesc bine marginile si se da la cuptor pentru 45-60 de minute in functie de cuptor.

Daca vreti o puteti unge cu galbenus inainte. Se presara cu zahar pudra vanilat si se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu prune si rom