Tarta cu prune

de ala_oancea in Prajituri, 21 Iul 2009 | 6779 vizualizari

 

Simplu, rapid, usurel si delicios :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 ou
  • 10 prune
  • 1 lingura nuci pisate
  • 1 albus
  • 2 linguri gem de caise
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Se framanta aluatul se lasa 30 de minute la frigider. Se intinde apoi o foaie si se decupeaza o forma rotunda. Din restul de aluat se decupeaza forme patrate si se taie pe diagonala. Se lipesc triungiurile formate de marginea formei rotunde. Din aluatul ramas se taie o banda subtire care se aseaza la imbinarea lor. Se unge forma rotunda cu gem de caise si se aseaza prunele taiate in 6. Albusul se bate cu o lingurita de gem de caise si se unge tarta. Se presara nucile pisate. Se coace aproximativ 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci caramelizate si mere