Tarta cu portocale

de cristinutanicolita in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 4016 vizualizari

 

Bunătăți pentru colindători! 

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 portocale
  • 1 plic tort gelee
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu portocale:

Dam drumul la cuptor. 

Tava pentru tarta o ungem cu unt si o tapetam cu faina. 

Batem albusul spuma cu un praf de sare. Adăugăm zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adăugăm și galbenusurile unul cate unul mixand. Punem faina si praful de copt, amestecând cu o spatula sau lingura de lemn. Punem aluatul in tava si il coacem cca. 25 min sau până trece testul scobitorii, la foc mediu. 

Sirop: Caramelizam zaharul si stingem cu lapte si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Cand se raceste, adaugam esenta. 

Crema: Preparam budinca conform instrucțiunilor de pe plic. 

Tăiem portocalele. 

Asamblare: Insiropam blatul de tarta, punem budinca, ornam cu portocale si punem tort gelee (preparat conform instrucțiunilor de pe plic).

Punem tarta la rece până a doua zi. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de viespi