Tarta cu piersici

de Mitinita in Prajituri, 16 Sep 2014 | 5199 vizualizari

 

O tarta de sezon, usor de preparat si de neratat. Puteti inlocui piersicile cu alte fructe de sezon. M-am inpirat de pe Joy of Baking

 

INGREDIENTE

  • 175 g faina
  • 100 g unt
  • 30-60 ml apa
  • putina sare
  • 1 lingura de zahar
  • 500 - 700 g piersici
  • 2 linguri de zahar
  • bobite de vanilie
  • 2 linguri de faina
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Intr-un bol se amesteca faina, untul, sarea si o lingura de zahar. Se amesteca cu degetele, apoi se adauga apa, pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de degete. Se lasa putin sa se odihneasca.

Intre timp, se curata piersicile si se taie in sferturi. Se amesteca impreuna cu zaharul, bobitele de vanilie si faina.

Se pune aluatul in forma de tarta si se intinde cu degetele pe toata suprafata formei. Se aseaza piersicile si se da tava la cuptorul preincalzit.

Se lasa tava in cuptor cam 35-40 minute, se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si afine