Tarta cu piersici

de Mitinita in Prajituri, 16 Sep 2014 | 5337 vizualizari

 

O tarta de sezon, usor de preparat si de neratat. Puteti inlocui piersicile cu alte fructe de sezon. M-am inpirat de pe Joy of Baking

 

INGREDIENTE

  • 175 g faina
  • 100 g unt
  • 30-60 ml apa
  • putina sare
  • 1 lingura de zahar
  • 500 - 700 g piersici
  • 2 linguri de zahar
  • bobite de vanilie
  • 2 linguri de faina
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Intr-un bol se amesteca faina, untul, sarea si o lingura de zahar. Se amesteca cu degetele, apoi se adauga apa, pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de degete. Se lasa putin sa se odihneasca.

Intre timp, se curata piersicile si se taie in sferturi. Se amesteca impreuna cu zaharul, bobitele de vanilie si faina.

Se pune aluatul in forma de tarta si se intinde cu degetele pe toata suprafata formei. Se aseaza piersicile si se da tava la cuptorul preincalzit.

Se lasa tava in cuptor cam 35-40 minute, se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici si caise