Aluatul se lasa la decongelat, intre timp se pregateste umplutura.
Perele se curata de coaja si se taie in doua, se scoate casuta samburilor.
Se pun apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.
Intr-un castron se pun oul, zaharul, faina si se amesteca bine cu mixerul,apoi se incorporeaza si untul.
Se intinde aluatul intr-o tava(26 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi se pun perele taiate oblic dinspre parte mai lata spre varf(vz in foto) si se aseaza pe aluat. Se adauga apoi umplutura peste ele .
Se da la cuptorul preincalzit la180 grade cam 40 minute(se incearca usor cu scobitoarea ).
Cand se scoate din cuptor se unge tarta cu gemul incalzit in 2 linguri de apa.
Se poate servi calda cu inghetata, dar si rece la o cafea.
Pofta buna!!!