Ingrediente crusta:
Ingrediente umplutura:
Pentru a obtine crusta amestecam ingredientele de mai sus si vom obtine un aluat ca plastelina pe care il impachetam in folie de plastic si-l dam la frigider intre 30 minute si o ora.
Intindem apoi o foaie pe care o vom pune intr-o tava pentru tarte rotunda cu diametrul de 25 cm
.Dam in frigider cat vom face umplutura.
Perele se curata de coaja si se taie in doua ,se scoate casuta samburilor.
Le punem apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.Untul se lasa la temperatura camerei;
oul+zaharul+faina se amesteca bine cu un tel sau mixer apoi incorporam untul
Se scoate tava din frigider se pun perele taiate oblic dinspre parte mai lata spre varf(vz in foto) si se aseaza pe aluat adaugam apoi umplutura peste ela dar sa ramana ,,dezvelite,,pe jumatate.
Dam la cuptorul preincalzit 180 grade cam 40 minute(inercati usor cu scobitoarea ).Cand scoatem din cuptor ungem perele (eu am pus peste tot)cu gemul incalzit in 2 linguri de apa.Lasam la racit si de restul sant convinsa ca stiti ce-i de facut.
Merge si calda cu o lingura generoasa de inghetata de vanilie.