Aluat
Intr-un bol puneti faina de grau, faina de porumb, untul rece taiat cubulete si sarea si framantati rapid cu mana un aluat uscat, sfaramicios.
Adaugati apoi apa rece, doar atat cat este nevoie pentru a abtine un aluat nelipicios, elastic, care sa poata fi usor intins cu sucitorul dar nici sa nu fie prea moale. Dati bolul la rece pentru cel putin 30 minute.
Umplutura.
Separa albusurile de galbenusuri.
Amesteca intr-un bol toate tipurile de branza, galbenusurile, sare, piper, nucsoara,mararul, smantana si omogenizeaza.
Adauga albusurile batute spuma si faina.
Scoate aluatul de la rece, unge tava cu unt si aseaza o foaie de aluat intinsa din 2/3 din compozitie.
Aseaza bucatele de sunca, toarna amestecul de branzeturi si da tava la cuptor pentru 20 de minute.
Scoate si aseaza un grilaj deasupra facut din aluatul ramas si reintrodu tava in cuptor. Lasa pana se rumeneste frumos.
Se serveste atat calda cat si rece.
Noi am papat cu iaurt.