Rulada cu bureti de roua si branza telemea

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 27 Oct 2013 | 4644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 kg faina
  • 1 ou + 1 albus
  • 25 gr. margarina topita
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • cca 25 ml ulei
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • cca 200 gr. bureti de roua caliti in 2-3 linguri de ulei+sare si piper dupa gust
  • cca 100 gr. branza telemea de vaca
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de gris
  • Pentru uns avem nevoie de un galbenus ,putina sare si putin busuioc uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu bureti de roua si branza telemea:

Intai preparam buretii... (Ii spalam in mai multe ape apoi ii calim in ulei si ii condimentam cu sare si piper dupa gust.)

Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida.

Adaugam oul+ albusul, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina.

La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa nu se mai lipeasca de maini.

Lasam aluatul acoperit la dospit cca 20-30 min intr-un loc ferit de curenti de aer.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il intindem pe masa de lucru infainata.

Asezam pe o portiune de aluat bureti caliti in ulei, apoi pe o portiune asezam bucati de branza telemea, din nou bureti iar la capatul aluatului, pe o portiune ungem aluatul cu pasta de tomate.

Presaram (in special peste zona cu bureti) grisul, rulam aluatul, formam rulada si o asezam in tava, unde va mai astepta cca 10 minute la dospit inainte de a introduce tava in cuptor. Nu uitam sa o ungem cu galbenus de ou, presaram putina sare si busuioc uscat.

In cuptorul preincalzit lasam rulada la copt cca 45 min. la temperatura de 180 grade pana se rumeneste frumos.

O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca ia apoi servim cu pofta ca e tare gustoasa!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu bureti de roua si branza telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (video)