va avertizez ca este un desert foarte, foarte dulce...
Margarina la temperatura camerei se amesteca cu laptele rece de la frigider, cu zaharul, cu sarea si zaharul. Adaugam faina,bicarbonatul si obtinem un aluat elastic pe care il lasam la rece pentru o ora.
Intre timp pregatim nectarinele: le spalam, le taiem in doua, scoatem samburii, apoi le feliem.
Dupa ce s-a scurs o ora si aluatul s-a odihnit suficient, il scoatem de la frigider, intindem o foaie dupa marimea tavii, il asezam in tava avand grija ca si peretii sa fie acoperiti cu aluat.
Presaram un strat de gris (2 linguri), apoi impartim uniform dulceata pe toata suprafata tartei. Deasupra presaram restul de gris (alte doua linguri).
Aranjam apoi dupa inspiratie feliutele de nectarina, presaram peste fructe putina scortisoara si dam tava la cuptor la temperatura moderata pana se coace aluatul. Vom sti cand tarta este coapta pentru ca marginea de aluat care acopera peretele tavii devine usor aurie si capata aspect de aluat crocant.
Scoatem tava din cuptor si o lasam la racit apoi scoatem tarta din tava in care s-a copt, pe un platou.
Topim ciocolata alba intr-o craticioara la foc mic in 3 linguri de apa, cand devine lichida o impartim cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata tartei.
Lasam sa se raceasca si servim.
Pofta buna
1
topind ciocolata in apa vom observa ca dupa racire va avea aspect si consistenta de serbet sau de miere zaharisita..... un deliciu!!!