Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei si vanilie, apoi se toarna peste bezea. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza usor in compozitie.
Compozitia se toarna in tava de tarta bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu, pana se aureste frumos deasupra. Se lasa la racit in tava.
Stratul de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu frisca si untul. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam compozitia. Lasam la racit.
Mousse de mere:
Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.
Merele curatate de coaja se taie cubulete si se pun la fiert in putina apa. Cand da in clocot se adauga zaharul si batoanele de scortisoara. Se fierbe pana merele incep sa se inmoaie. Se pun intr-o sita si se lasa la scurs apoi se paseaza cu mixerul vertical, obtinand astfel un piure foarte fin de mere.
Cat inca piureul de mere este cald se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta se dizolva. Se da la rece.
Frisca batuta se incorporeaza in piureul rece.
Blatul racit se rastoarna pe un platou si se insiropeaza usor cu cateva linguri de zeama in care au fiert merele. Turnam ciocolata si nivelam, apoi turnam piureul de mere si presaram putina nuca. Dam tarta la rece pentru 1 ora, dupa care ornam cu moate de frisca si portionam.