Desert briose cu ciocolata si visine din dulceata

de RODIMUR in Prajituri, 30 Sep 2017 | 3274 vizualizari

 

Încă o rețetă cu INGREDIENTUL SECRET - DULCEAȚĂ, pentru că mi-e cămara plină de dulcețuri, făcute chiar în acest scop: să prepar dulciuri, să le decorez și să le dau mai multă savoare.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 10 brioșe.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de unt
  • 100 grame de zahăr tos fin
  • 100 grame de făină albă
  • 3 ouă
  • 1 lingură de cacao
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • 50 grame de ciocolată cu lapte
  • esență de rom
  • vișine din dulceață
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si visine din dulceata:

Ciocolata se taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru a fi încorporată în brioșe.

Formele de brioșe se pun în tava specială.

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Se amestecă untul cu zahărul, până se face spumă, se adaugă și cacaua, după care se încorporează unul câte unul, cele 3 gălbenușuri. Se uniformizează bine compoziția.

Albușurile se mixează bine și când au început să crească se adaugă vanilia, după care se încorporează, puțin câte puțin în compoziția cu gălbenușuri. Se adaugă esența de rom, după gust și la urmă se adaugă și făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Se pune câte o lingură de compoziție în formele de brioșe, după care se presară în fiecare, bucățele de ciocolată. Se acoperă ciocolata cu încă o lingură-două de compoziție, după care se dă tava la cuptor, la foc mediu.

Când brioșele au crescut, se decorează fiecare cu vișine scoase din borcanul de dulceață și se mai dă tava la cuptor, pentru încă 10 minute, ca să se coacă definitiv.

Când sunt gata, brioșele se scot din cuptor și se pudrează cu zahăr pudră.

TIPS-URI

1

Scoateți ouăle din timp din frigider, pentru a fi la temperatura camerei când le veți prepara.

2

Pentru ca untul să fie moale și ușor de prelucrat, va trebui să-l scoateți din timp din frigider.

3

Pentru ca albușurile să se mixeze și să crească, va trebui să le separați bine de gălbenușuri.

4

Încorporați cu grijă făina în compoziție, ca să nu se formeze cocoloașe.

5

Formele de brioșe nu trebuie să fie umplute cu această compoziție, ci doar 3/4, pentru că aluatul va mai crește.

6

Nu țineți brioșele în cuptor prea mult timp, ca să nu se usuce prea tare, sau să se întărească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si visine din dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

02.10.2017, 10:57

Mulțumesc frumos, Ancutsa!

Rocsi 1

02.10.2017, 20:00

Si eu am in plan sa fac cateva briose, zilele urmatoare!

RODIMUR 1

02.10.2017, 20:06

Rocsi, faci foarte bine! Și eu s-ar putea să fac din nou, pentru un eveniment...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere