Se uge cu unt si se tapeteaza o tava rotunda cu marginile destul de inalte.
Faina se aseaza intr-un castron ion forma de fantana, se pun in mijloc ouale, zaharul, coaja rasa de la 1 lamaie, drojdia si untul la temperatura camerei. Se framanta ingredientele pana se obtine un aluat neted si omogen.
Se intinde cu facaletul o foaie. Din ea se pastreaza un sfert pentru grilajul de deasupra tartei. Se aseaza cealalta parte in tava si se presara desupra ciocolata rasa.
Se amesteca migdalele, nuca de cocos , stafidele cu vinul untul, o esenta de rom si zaharul. Se pun intr-o tava separata la cuptor pentru 10 minute. Apoi se scoate si se lasa un pic la racit.
Aceasta compozitie se pune peste aluatul din tava si se pun fasii din aluat in stil gratar. Deasupra se presara fulgi de ciocolata .
Se coace tarta aproximativ 30 de minute, se scoate apoi si se lasa la racit
Pofta buna!