Tarta cu migdale, ciocolata , stafide si nuca de cocos

de nilgun in Prajituri, 30 Mai 2013 | 3467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr.faina alba 000
  • 150 gr.zahar alb
  • 150 gr.unt Rama
  • 2 oua de tara
  • 1 lingura ciocolata rasa cu continut mare de cacao
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lamaie
  • Pentru umplutura
  • - 100 gr. fulgi de migdale
  • -100 gr.stafide
  • - 50 gr. nuca de cocos
  • - 180 gr. unt
  • - 1 pahar de vin alb sec
  • - 50. gr fulgi ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu migdale, ciocolata , stafide si nuca de cocos:

Se uge cu unt si se tapeteaza o tava rotunda cu marginile destul de inalte. 

Faina se aseaza intr-un castron ion forma de fantana, se pun in mijloc ouale, zaharul, coaja rasa de la 1 lamaie, drojdia si untul la temperatura camerei. Se framanta ingredientele pana se obtine un aluat neted si omogen.

Se intinde cu facaletul o foaie. Din ea se pastreaza un sfert pentru grilajul de deasupra tartei. Se aseaza cealalta parte in tava si se presara desupra ciocolata rasa. 

Se amesteca migdalele, nuca de cocos , stafidele cu vinul untul, o esenta de rom si zaharul. Se pun intr-o tava separata la cuptor pentru 10 minute. Apoi se scoate si se lasa un pic la racit. 

Aceasta compozitie se pune peste aluatul din tava si se pun fasii din aluat in stil gratar. Deasupra se presara fulgi de ciocolata . 

Se coace tarta aproximativ 30 de minute, se scoate apoi si se lasa la racit

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu migdale, ciocolata , stafide si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese si ciocolata - Combinatia perfecta pentru un desert delicios